Fasaden måste målas före måndag!

Fasadmålning, Stugan i Viken
För att inte snickarn ska stå utan fasad när han kommer dit har vi gjort en fin plan. Vi försöker förhålla oss till den men det är inte alltid lätt. Jag jobbar i Stockholm i veckorna. Familjen är i Växjö och stugan mitt emellan. Hela familjens liv och vardag ska stämmas in i planeringen. Med det i bagaget har vi kommit lite i otäckt med planen då jag har fått rätt mycket extra jobb. Men i en lucka om en dag har vi lyckats samla styrkorna för att måla typ 2 km fasad.

Fasadmålning, Stugan i Viken
Vi startar i ottan för att komma igång med målningen så snart som det är möjligt. Vi möts av ett strålande väder men som snabbt övergår i hyggligt mörka moln. Enligt våra tre väderappar ska det inte komma mer än eventuellt en liten skur på seneftermiddagen. Naturligtvis har de så fel som man kan ha. Det kommer förvisso en liten skur runt lunch men den följs av alla skurars moder. Och det är en riktigt sur morsa också. Falu Rödfärg i svart målas med fördel om det är lite fiktivt men pissregn å lera är att dra det väl långt.

Fasadmålning, Stugan i VikenVår bod är väldigt bra men det finns inte mycket att göra i den när regnet sätter in. Öken och 15 kvadrat är lite litet att umgås i när två vuxna och två tonåringar är trötta – dessutom var jag på ett hyggligt dåligt humör från start.

Vi hinner i alla fall måla en hel del – typ hälften. Och med vädret följer även förseningar för snickarn. Så vi får en liten öppning senare I veckan. Anna och jag är tillbaka för 13 avslutande målartimmar på onsdag.

Regnväntan i boden, Stugan i Viken

Posted in:
About the Author

seblo

An Art Director who appreciates good food, good coffee, with good friends. I fill my days with design, social media and very exciting news ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.