Taklagsfest i Stugan men utan fest

Taklagsfest med takstolar på plats, Stugan i Viken
Takstolarna är på plats och det borde vara en fet taklagsfest men vi kör bil och ingen annan är på plats så den kommer vi flytta och baka samman med inflyttningsfesten. Jo det kommer att bli en fest för alla inblandade och berörda. Det är ett som är säkert.

Taklagsfest med takstolar på plats, Stugan i vikenWikipedia skriver:
En taklagsfest (synonym: taklagsöl, i Skåne resegille) är en traditionell fest med sitt ursprung från den tid då man tog hjälp av grannar för att bygga sitt hus. Man tackar dem som byggt genom att hålla en stor fest då taklaget är på plats, det vill säga när takstolarna rests och takåsen har lagts. Festen kallas också taklagsöl, till den gamla bemärkelsen av ”öl”, gille, kalas.
Läs vidare här

Posted in:
About the Author

seblo

An Art Director who appreciates good food, good coffee, with good friends. I fill my days with design, social media and very exciting news ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.