Trappan från bygghemma, en viktig detalj

En spiraltrappa till Stugan
När vi först började skissa på hur vår stuga skulle bli var vi säkra på att det var en klassiskt rak trappa. Inbyggd med lite belysning och framförallt skulle vi vara smarta och lägga förvaring i trappstegen längst ner i trappan.

Trappförvaring i StuganDet ska ju bli en stuga och för oss är det inte så mycket plats. Till stugan åker man för att ta det lugnt och för att koppla bort allt annat tjafs. Vardagen, och de tvång som stilla kryper på där hemma. Stugan är en frizon där vi sätter reglerna och ingen annan. Så med en liten stuga behöver vi vara lite kluriga för att få till förvaring – det får man aldrig nog av. Även om man i stugan ”– Inte får samla på sig en massa skit!”.

Efter att skissat vidare på detaljer och delar vi ville ha med i stugan. Funderat lite och tittat på ytan mot den budget vi satt upp blev vi tvungna att komprimera lite. Även om vår budget skulle varit större är jag inte säker på om vi skulle byggt på massa kvadratmeter. Tanken har ju sedan start varit att bygga en Stuga. Det är viktigt för oss att det förblir det också.

Så vi fick stryka trappa och titta på alternativ. Vi landade relativt snabbt i en spiraltrappa. Även om vi dividerat fram och tillbaka om det är rätt eller om den ska vara öppen eller inbyggd tror jag nu vi hittat ett för oss bra objekt.

Trappalternativ för Stugan
1. En rak trappa skulle helt enkelt bli för brant att åka ner för mer huvudet före. 2. En öppen trappa har ju sina för och nackdelar. Kanske främst nackdelar om man tänker på att det far skräp på alla håll och att man lätt kan ramla ur den. 3. Ett alternativ är ju klart att låta en tokig smed eller lätt förfriskad designer få i uppdrag att lösa trappfrågan – med helt fria händer. men det skulle inte funka förrän vår gallerihall är klar. 4. Nä, en spiraltrappa blir det. Jag vill lämna lite öppet för att det ska gå att göra tillägg i beställningen av den : )

En vit trappa av något slag till Stugan
Antagligen blir det en helt vanlig enkel vit spiraltrappa. Och NEJ, man får inte åka på räcket. Vill säga det redan nu : ) Vi har hittat en bra modell. Den vita trappan från bygghemma.se. Vi måste titta närmare på den men den verkat funka fint.

Så på de senaste ritningarna ser det ut som nedan. Vi kommer antagligen att bygga en svängd innervägg (1.) som följer trappan. Den stora fördelen med att ändra trappvalet är att det faktiskt blir ljusare i den lilla hallen. Och det är bara till det bättre! Den som är lite vaken eller som har eller har haft tonåringar och deras kompisar – ja, eller en fru för den delen – ser snabbt att det finns ett problem att lösa i hallen. Skor! Jo, det är sant och jag kommer troligen slänga in allas skor utom mina under trappan : )

Inritad spiraltrappa

About the Author

seblo

An Art Director who appreciates good food, good coffee, with good friends. I fill my days with design, social media and very exciting news ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.