Det börjar våras vid stugan utan strandskydd

Det våras vid stugan 2014
I höstas fanns det inte tillstymmelse till väta i diket vid vägen. Diket som kunde kostat oss 8000kr extra. Men nu är nästan all snö borta och det forsar fint med vatten och vägen intill är helt mosig av fukten.

Diket var på kartan ett vattendrag när vi sökte bygglov våren/försommaren 2013. Vi kunde inte riktigt ta in det eftersom det, vad vi kunnat se, var ett snustorrt dike. Oavsett så skulle vi ansöka om strandskydd. Att få bygga mindre än typ 100 meter från vattnet. Detta skulle kosta oss drygt 8000kr och ärligt talat var vi inte så sugna på det. Men vad gör man när myndigheten står på sig trots samtal med kommunen och Länsstyrelsen. De senare menar att det är kommunens beslut och de hänvisar till att de inte vill ha en stämning på sig från Länsstyrelsen. Vi ansökte och tiden gick. När beslutet om bygglov sen kom i augusti stod det klart att vi inte behövde ansöka om strandskydd. Kommunen hade varit på plats och tittat och gjort samma bedömning som vi. Ingen var gladare än vi. Även om det skulle suttit fint att till sommaren sitta och vila i en Fatboy med en kall dricka och spana ut över ”stranden” och vattnet.

Posted in:
About the Author

seblo

An Art Director who appreciates good food, good coffee, with good friends. I fill my days with design, social media and very exciting news ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.