Stockholm Furniture & Light Fair 2014

Collage, Stockholms mobelmassa 2014
I början av februari var jag så klart på Stockholm Furniture & Light Fair, Möbelmässan i Älvsjö. Svårt att undvika när man står i startgroparna för bygget. Det var många år sedan jag var där senast så det var hög tid för återbesök. Och jag blev riktigt positivt överraskad. Hade inte väntat mig att från första stund bli överöst men positiv kreativitet, nya idéer och härliga intryck. Men så var det och jag lunkade runt i några timmar. Samlade material och fotade. Pratade med utställare och fick fint underlag och kontakter för detaljer till stugan.

Hönsbur av Anker BakEn av mina första kontakter var med en strålande skön Hönsbur av Anker Bak, HØNS. Den den går utmärkt fint att ha till exempel på balkonen eller på altanen på baksidan. Ja man kan ju ställa den var som. Men finns det rovdjur som kan komma till är det fint med en liten justering av de gula gummibanden som omger buren till stålstavar. Gärna några med teknik från en Dalek eller liknande.

Buren sätts samman utan en enda skruv. Kilar och gummiband är det enda. Stången som går genom de båda våningsplanen fyller man med mat upptill. Finurligt och genomarbetat om du frågar mig.

Anker Bak skriver i sitt material från mässan: ”What came first; Chicken nuggets or the boiled egg? Or maybe the chicken cage? With this concept your family will know the origin of the eggs and take urban farming ti a new level. Whith this jigsaw concept all you need is a chicken + a balcony and then your boiled eggs are (almost) ready.”

Plädar från Dahl AgenturerPå mässan träffade jag även Dahl Agenturer som jobbar med fantastiska mattor och textiler. Vi har till exempel två uthärdliga plädar från dem som det kampas om i soffan. Är ni i närheten av centralen i Stockholm är det absolut värt ett besök i deras showroom.

Så kort sagt var det härliga dagar på mässan. Jag kommer boka upp hela veckan nästa år för inspiration, möten, välmående och att bara sitta och jobba och fundera i en härlig miljö.

About the Author

seblo

An Art Director who appreciates good food, good coffee, with good friends. I fill my days with design, social media and very exciting news ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.