En egen tomt

Hur ska vi reda ut detta nu då?

Vy från tomten mot infarten
I många år nu har vi letat efter något ställe som kan vara vårt eget lilla vattenhål. Dit vi kan söka oss för att ladda batterierna och samla ny kraft. Det har inte varit direkt viktigt för oss att äga vårt smultronställe men det skulle på många sätt underlätta.

Inköpet av tomten är framför allt resultatet av att vi i några år hyrt stuga i omgivningen. Vårt gamla semesterparadis. Efter som vi inte haft en fantastisk ekonomi har vi tittat på och varit lyhörda för många olika lösningar och alternativ. Ett som fortfarande är intressant på många plan, just nu bara för en mobil och flexibel kontorslösning, är konteiner. En given yta i en bärande konstruktion med en tydlig standard för att kunna flytta kontoret/huset.

För fyra år sedan kom vi så nära som inte varit någon gång tidigare. Vi hyrde faktiskt en stuga i ett område där jag var van och kände mig hemma. Det skedde på Annas initiativ så det var inte så att jag pushade på det men jag sa inte heller emot : )
Hela familjen kände så snart vi landade med fullpackad bil och kissnödig hund vid stugan vi hyrt att detta var klockrent för oss. Även jycken jublade när hos kissat in stället ordentligt. Naturligtvis bara som en hund kan på hundars vis. (Ett alternativ är att hyra stuga i t ex Italien eller hittar något här, om man har hund som gärna följer mer …)

TomtplanEfter tre års stughyrning av Vår stuga, sålde ägaren stugan och vi hade ingen möjlighet att hyra vidare. Så alternativet för oss var att finna en ny stuga alternativt titta på att köpa ett ställe. Vi tittade runt lite men inget kändes som vi. Men en dag dök det upp en tomt just i det området vi hyrt stugan. Vi var inte direkt inne på att köpa tomt och bygga hus men efter lite dividerande tog vi mod till oss och besökte tomten. Vi fick samma härliga känsla som när vi först gången kom till stugan vi hyrt. Detta var ju vår tomt! Så, snabbt till mäklare och bank. Allt klart på någon vecka och tomten var vår.

Lätt som en plätt, markägare. Men nu då? Vi kan inte ens sätta upp ett tält på tomten. En kal bergstopp med några skrevor med lingonris och några tallar.

Vår bergknalle att bygga stugan på

Fram med alla tidningar och anteckningar vi samlat med olika funderingar och lösningar. Penna och papper och planning moode.

Posted in:
About the Author

seblo

An Art Director who appreciates good food, good coffee, with good friends. I fill my days with design, social media and very exciting news ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.